fredag 20 mars 2009

Dag 10, torsdag -problem?

Vi hade ett avstämmningsmöte på byggplatsen mellan snickare, byggherre och säljare. Det har visat sig att sena ändringar inte uppmärksammas i hela kedjan hos FH, inget större problem men merarbete för mig.
Vad är det som hänt då? Jo, vi fick tid till att rita köket ganska sent i processen, så pass sent skulle jag tro att våran byggpärm faktiskt redan var klar samt att hela byggsatsen fanns programmerad i FH's system. Nu tyckte vår köksritare att vi bestämt behövde öka diametern på röret från spisfläkten för att röret skulle klara av att hantera luftmängden, vi uppmärksammade vår säljare på detta som skred till verket och ordnade 160mm istället för 125mm, sen klickade det, ventilationen kommer från ett bolag direkt medans brandmattan runt röret kommer från FH, vad tror ni mattan var till för storlek av rör... rätt gissat 125mm.
Snickarna satte upp 125mm så länge, något jag har gått med på att byta själv bara dom skickar en brandmatta i rätt storlek, får väl se till att bli kompenserad för strulet och arbetet vartefter. Mycket tjohej för småsaker kanske men riktigt irriterande när det inte stämmer!

Mina snickare gör idag fredag sin sista dag och färdigställer moment 1+2, jag har tagit ledigt i em för att ta hand om nycklarna samt påbörja soppsorteringen, bilden nedan visar min igår inköpta sopbilskonvektor(?), mycket nöjd med inköpet, blir troligen till salu när vi flyttat in!


Fönstren kommer plats, hoppas bara ytterdörrarna kommer på fredag...

Blivade garderobssmatt i stora sovrummet


Utsikt från vårt sovrummsfönster, blir spännande att se vad för typ av hus det blir på granntomten!


Three men and a window.... Tog gubbarna mellan 8 och 12 minuter att sätta i ett fönster, tror dom gjort det förr faktiskt.

2 kommentarer:

VILLA VRÅKEN sa...

Här går det undan! Skönt när huset är helt tätt.....

Linda

Anonym sa...

Oj oj, vad synd att det blev fel dimension. Måste annars bara få säga att det går rackarns fort! Trevlig helg!