söndag 24 maj 2009

Bilduppdatering.. äntligen!

Nu har äntligen kameran lyckats åka med till bygget med laddade batterier. Lyckades med konststycket förra helgen att ha med kameran men med tomma batterier, Grattis, nu lyckades jag ngt bättre!

Elektrikerna har startat på överplan, gav upp idéen att dra själv när ett stort projekt på jobbet gick ingång som jag själv initierat, får väl lov att ställa upp då!

Här har vi börjat ta bort brandmattan från ett för smalt spirorör från spisfläkten, skulle vara 160mm och inte 125mm, visade sig att den nya brandmattan inte går runt 160 röret får ringa och tjöta i veckan efter rätt grejer!


Här är en ansamling dosor ovanför trappen, det är brytare till taklampa ovanför trapp, ytterbelysning på kupor (om dom bländar vid tv-tittande) samt dimmer för takbelysning, vi funderar på renova serien från eljo(?), passar husets stil i övrigt, dock dyrt, ca 25-35 % mer än mot standard!


Draget för taklampa i sovrum!


Burkarna till spottarna i badrummet på ÖP på plats blir 8 st dimmerstyrda ip65 klassade spottar!

Tillfälligt dansgolv?
Nja , tillfällig byggställning över öppningen ner mot hallen, sparat ca 15-20 cm mot vägg för att kunna sätta spån och gips när elektrikerna är klara med sitt!


Idag kom sista panelbrädan på nederplan på plats så nu är det "bara" kupornas gavlar kvar (takfot och lite foder kvar med iofs)!


Takstege monterad.. tog nog en 30 minuter att komma på hur man skulle göra, den är inte precis anpassad för kinavipp!


Falsade takplåten på plats på entrén, riktigt snyggt!

3 kommentarer:

En faluröd Svan sa...

Hej, bygger också en Svan men vi har inte kommit så långt än (håller på med grunden). Jag är dock lite nyfiken på det där med takstegen, vi ska ju också montera en dylik, vad det lider, har du några tips?

Lasse och Camilla sa...

Hej och grattis till ett fint hus... så småningom vill säga!
Ja stegen kommer i två delar montera den korta delen längst ner, blir lite instabilt annars. Medföljer ett gäng gummikuddar, var på väg att slänga dom tills jag insåg attdom ska ligga under järnen som vilar mot teglet för att inte skada teglet!

Lycka till!

En faluröd Svan sa...

Tack för tipset.
Lycka till i fortsättningen, det ser bra ut hittills.