söndag 31 maj 2009

Helgen har varit ... udda!

Tillbringade nämligen endast lördagen på bygget, kors i taket. Svågern hamrade klart plåttaket på entrén och själv yrade jag runt med lite av varje. Lyckades montera in elskåpet i fasaden på första försöket (ngt måste ha blivit fel ;-)). Bergvärmepumpen lyckades vi med hjälp av grannens lånade frontlastare att få in genom entrén, tur att vi beställde dubbeldörr, inget man bär in direkt 240kg, skönt att den är inne!

Var ledig i fredags och ordnade med ventilationen från spisfläkten, fick hjälp inom 24h på byggahus.se forum till att inse hur man skulle applicera brandmattan på spiroröret, den ska sys med ståltråd åt alla håll och kanter. Man får ta ca 67cm bit kapa och sätta horisontellt över röret, sy på längden sen i skarven mot nästa matta, tog 5 timmar att få till. Var lite lagom skitförbannad när jag åkte hemmåt, hade faktiskt betalt dom som reste kåken för att göra detta, dom påstod dock att dom fått fel matta för den räckte inte runt.. på bredden ja... hmmpf slöa j-r!

Elektrikern blir nog klar kommande veckan med all dragning såvida han inte får en massa andra jobb. Ska försöka få ventilationsgenomföringarna klara nästa helg, snart semester i 6-7 veckor då torde det rulla på i lite bättre tempo... tycker jag!

2 kommentarer:

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Så det är vanligt med problem och fel i plattorna? Känns ju verkligen inte roligt, men svårt att ändra på i efterhand. Fick ni något avdrag pga dessa fel?
/Gabriella

Lasse och Camilla sa...

plattan är inte besiktigad ännu då entreprenören inte är klar (startade i mars...) så vi får vänta med uppgörelsen!